Viitorul mai inteligent al retailului autonom

În timp ce fundația retailului autonom a fost construită în ultimii ani, abia acum comercianții cu amănuntul încep să experimenteze pe deplin tehnologia. Într-adevăr, un număr mic de companii au avansat deja, inclusiv Amazon, prin extinderea lanțului său Amazon Go și a aplicației conexe, care câștigă acum teren în SUA și Marea Britanie. Această accelerare a creșterii numărului de magazine de retail fără personal angajat a fost, parțial, stimulată de pandemia COVID-19 și de o cerere pentru o experiență de cumpărături fără contact inter-uman, în condiții de distanțare socială.

Mulți comercianți cu amănuntul evaluează acum astfel de soluții ca o modalitate de a-și eficientiza serviciile și de a simplifica operațiunile magazinelor, reducând în același timp cheltuielile generale. Desigur, securitatea locațiilor fără personal angajat este o preocupare, mulți comercianți cu amănuntul fiind dornici să abordeze un astfel de model, dar precauți cu privire la perspectiva de a lăsa un magazin nepăzit. Aici tehnologiile de securitate fizică pot juca un rol semnificativ în protejarea unui magazin în timp ce îi susțin operarea.

 

O soluție digitală pentru optimizarea securității, îmbunătățirea serviciilor și creșterea profiturilor

O soluție flexibilă și cuprinzătoare care îmbunătățește securitatea și accesul la magazinele sale ajută la transformarea în realitate a viziunii retailului autonom. Camerele video de rețea pot fi utilizate pentru a monitoriza punctele de acces și zonele de vânzare, inclusiv terminalele de plată. Aceste camere sunt monitorizate și operate de la distanță dintr-o cameră centrală de control, oferind managementului vizibilitate deplină a operațiunilor, indiferent de numărul de magazine. Materialul video înregistrat poate fi procesat și transmis autorităților atunci când este necesar, în conformitate cu legile aplicabile.

Mecanismele de control al accesului la punctele de intrare și ieșire permit clienților acces ușor și fără contact, în timp ce difuzoarele audio IP permit redarea de muzică ambientală pentru a crea o atmosferă relaxată în magazin, oferind în același timp posibilitatea de a reda alerte sau mesaje vocale, în funcție de situație. Deoarece magazinele autonome nu necesită prezența personalului și pot fi accesibile 24/7, acest lucru servește la îmbunătățirea experienței și loialității clienților și, în cele din urmă, duce la creștea vânzărilor. De fapt, utilizând datele din sistemul de control al accesului, conducerea poate configura sistemul pentru a opri luminile și muzica ambientală atunci când ultima persoană părăsește magazinul, pentru a fi apoi reactivate atunci când cineva intră în incintă. Această abordare poate economisi energia, ducând la economii de costuri.

 

Proiectarea unei soluții de retail pentru viitor

Tehnologia de securitate fizică din magazin trebuie să fie de încredere și de înaltă calitate, fără a compromite experiența clientului. Soluțiile proprii Axis în acest domeniu, care au fost acum lansate cu succes într-un lanț independent de cofetării din Europa, cuprinzând controller-ele de uși AXIS A1001, camerele de rețea AXIS P3245-V și difuzoarele AXIS C1004-E, împreună cu sistemul de management video (VMS) bazat pe cloud, Milestone XProtect Professional+ de la Milestone Systems. La punctele de acces a fost încorporată o soluție de la Entryfy pentru a verifica autentificarea, scanarea unui cod QR folosind un telefon mobil și identificarea clienților prin BankID mobil. Amenințarea vandalismului este foarte limitată dacă toți cei care intră în magazin pot fi identificați în prealabil, ceea ce înseamnă că doar cei care doresc să utilizeze în mod legitim serviciile vor trece prin procesul de identificare. Prin respectarea standardelor deschise, soluțiile Axis permit adăugarea de dispozitive și software de la terți, după cum este necesar, ceea ce înseamnă că sistemul este ușor scalabil pentru a îndeplini cerințele în schimbare, fără a fi limitat de tehnologie sau de a fi legat de un anumit set-up sau furnizor.

Pe măsură ce din ce în ce mai multe companii își lansează propriile magazine fără personal de supraveghere, beneficiile unei astfel de tehnologii pentru a eficientiza și îmbunătăți fiecare aspect al operațiunilor lor devin din ce în ce mai clare. O soluție cuprinzătoare de la un furnizor de securitate de încredere poate aduce liniște, oferind în același timp beneficii suplimentare pentru a sprijini domeniul de retail, pe măsură ce măsurile de izolare sunt abandonate și jucătorii din domeniu se află în căutarea unui viitor sigur.